Kira Kontratı PDF | Word | JPG | PSD | 2025
Herkes tarafından bilinen, kırtasiye ve benzeri yerlerden edinebileceğiniz kira kontratı pdf, word, jpg ve psd (düzenlenebilir) haline hemen ulaşabilirsiniz. Boş hali ve hata yapılmaması adına nasıl doldurulması gerektiği konumuzda detaylıca işlenmiştir. Lütfen görsellere ve indirme linklerine göz atınız.
İçerik Başlıkları
Kira Kontratı PDF – Word – JPG – PSD İndir
Kira Kontratı PDF İndirKira Kontratı JPG İndir (.zip)Kira Kontratı WordKira Kontratı Photoshop (psd)
Bazı mal sahipleri kira kontratına ek olarak senet teminatı talep etmektedir. “Senet Nasıl Doldurulur?” içeriğimiz bu hususta size yardımcı olabilir.
Kira Sözleşmesi Örneği ve Doldurulması?
Gününüzde maliyetlerin artması beraberinde bir takım kavram karmaşaları getirdi. Mal sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarının önüne geçilmesi için kira kontratı artık daha önemli ve doldururken dikkat edilmesi gereken bir husus. Güncel bir örnekle tüm sayfaların nasıl doldurulacağını uzman avukatımız sizler için hazırladı.
Kira Kontratı PDF: 1. Sayfa Doldurma
Birinci sayfada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğu, kira bedelinin rakam ve yazılarla belirtilmiş olması, banka detayları ve demirbaş beyannamesidir.
Kira Kontratı PDF: 2. Sayfa Doldurma
İkinci sayfada kontrat kapsamı yer almaktadır. Bu kısımda yapılması gereken tek şey tarafların (mal sahibi ve kiracı) imzalarını sayfa alt kısmında bulunan bölüme doğru şekilde atmalarıdır. Mal sahibi tarafından kefil talebi varsa aynı şekilde kefil imzası da ilgili alanda yer almak zorundadır.
Kira Kontratı PDF: 3. Sayfa Doldurma
Üçüncü sayfa kira kontratının bazı özel şartlarını belirlemek için kullanılır. Yine dikkat edilmesi gereken hususların başında kiranın ayın kaçında ödeneceği, banka ve iban detayları, tutarın rakam ve yazı ile net bir şekilde belirtilmesi, kontrat geçerlilik süresi ve imzaların atılmasıdır.
Kira Kontratı PDF: 4. Sayfa Doldurma
Günümüzde banka transferi ile yapılan kira ödemeleri sebebiyle kira kontratı dördüncü sayfası pek kullanılmamaktadır. Elden bir ödeme veya zaruri bir ödeme durumunda bu sayfayı kullanabilirsiniz. Herhangi bir özel ödemeyi belirtmek için taraflara imza attırarak (ödendi imzası) bu alanı olası anlaşmazlık için kullanabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Bireysel veya ticari bir taşınmaz kiralıyorsanız öncesinde mutlaka kafanızda bazı sorular olacaktır. Deneyiminizin olup olmaması önemli değil! Herkes için sorular neredeyse aynı…
Kira Kontratı Nereden Alınır?
Kira kontratı bir kırtasiyeden, emlak ofislerinden ya da internet üzerinden temin edilebilir. Standart kira sözleşme formlarını, kira kontratı pdf formatı ile internetten de indirebilirsiniz. Ancak, sözleşmenin geçerliliği için kiracı ve ev sahibinin imzaları yeterlidir.
Noter Onaysız Kira Sözleşmesi Geçerli Midir?
Noter onayı kira sözleşmeleri için bir zorunluluk değildir. Kanunen, tarafların imzaladığı kira sözleşmeleri geçerli sayılır. Ancak noter onayı, gelecekteki olası uyuşmazlıkları daha hızlı çözme açısından faydalı olabilir.
E-Devlet Üzerinden Kira Kontratı Nasıl Yapılır?
E-devlet üzerinden kira kontratı yapmak için Türkiye.gov.tr adresine giriş yaparak “Adıma Yapılan Kira Ödemeleri” kısmına ulaşabilirsiniz. Yönlendirildiğiniz “Gelir İdaresi Başkanlığı” sayfası aracılığı ile işlemlerinizi gerçekleştirmeniz oldukça basit. Bu sistem üzerinden kira sözleşmesi bilgilerini doldurabilir ve kaydedebilirsiniz.
2025 Kira Artırım Oranı Kaçtır?
2025 yılı kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileriyle belirlenir. Bu oran şuan için %64,91’dir.
1 Yıllık Sözleşme Bitiminden Sonra Kiracı Çıkarılabilir mi?
1 yıllık sözleşme süresi bitiminde kiracı, kanuni haklar çerçevesinde çıkarılamaz. Kira sözleşmeleri, belirli bir süre dolduğunda otomatik olarak uzar ve kiracının tahliyesi ancak haklı bir gerekçe ile mümkündür.
Kiracının Hakları Nelerdir?
Kiracının en temel hakları arasında, ev sahibinin keyfi kira artırımı yapamaması, kiralanan konutta barış içinde yaşama hakkı ve haklı gerekçeler olmadan tahliye edilememe hakkı bulunmaktadır. Ayrıca kiracı, ödediği kira bedeline karşılık onarım ve bakım taleplerinde bulunabilir.
Kira Sözleşmesi Otomatik Yenilenir Mi?
Kira sözleşmesi, süresi dolduğunda otomatik olarak yenilenir. Eğer taraflar aksini belirtmezse, aynı koşullarla sözleşme devam eder. Ancak, sözleşmenin yenilenmesiyle birlikte kira artışı yapılabilir.
Kira Sözleşmesi Kaç Yıl Geçerlidir?
Kira sözleşmeleri genellikle 1 yıllık olarak yapılır. Ancak, sözleşmenin bitiminden sonra taraflar aksini belirtmedikçe otomatik olarak yenilenir ve bu süreç herhangi bir sınırlama olmaksızın devam edebilir.
Kira Sözleşmesi Kaybolursa Ne Olur?
Kira sözleşmesinin bir kopyasını kaybetmeniz durumunda, diğer taraf (kiracı ya da ev sahibi) tarafından bir kopyası alınabilir. Eğer bu mümkün değilse, kira ilişkisi ve ödeme makbuzlarıyla durumu ispat etmek mümkündür.
Son Olarak…
Dikkat! tüm döküman ve bilgiler Parafiks uzmanları tarafından titizlikle hazırlanmıştır. Belge, görsel, içerik ve detaylar kişisel kullanıma serbesttir. İzinsiz kopyalanması veya çoğaltılarak paylaşılması yasaktır! Nezaketinize teşekkür ederiz.